lauantai 27. marraskuuta 2010

Adventti



Seurasaarenselkä jäätyi yöllä. Vielä eilen joku meloi siellä.
Rannassa on nyt avanto ja uimareita, joilla on punaiset posket.
Minulla on punainen nenä ja palelen sisälläkin.
On minulla Hyasinttejakin, niin nuppuisia, ettei niistä tiedä, minkä värisiä ne ovat.
Nenästä tiedän, että se on muuttumassa yhä punaisemmaksi.

Tässä on nyt paljon luksusta. Tulppaaneitakin ja paketti pehmeitä paperinenäliinoja.
Kolmas kuppi maitokahvia menossa, ikkunan takana Talitintti, ovella adventtiseppele.

Illalla sytytän kynttilät parvekkeen kaikkiin lyhtyihin.

15 kommenttia:

  1. Ihana talvi-Helsinki! Olen asunut pääkaupunkiseudulla vasta muutamia vuosia, mutta kirjoituksestasi tuli lämmin olo. On mukavaa ajatella ihmisiä avannossa, hyasintteja tuomassa tuoksua ja kynttilöitä parvekkeilla.
    Valoisaa ensimmäistä adventtia!

    VastaaPoista
  2. Hyvää pikkujoulua! Sytytin juuri parvekkeelle monta kynttilää; en pidä kauheasti sähköisistä. Sieltä ne nyt tuikuttavat terveisiään...
    Outi

    VastaaPoista
  3. Oikein hyvää adventin aikaa!!! Kuvistasi sitä voi aistia...

    VastaaPoista
  4. Ihana kirjoitus. Se tunnelma tuli tänne. Aurajoki oli eilen jo ihan liikkumaton, jääriitettä pinnassa. Tänään en ole käynyt sitä katsomassa. Olen ollut sisäihminen.

    VastaaPoista
  5. Lumiomena, sinulle myös toivotan valoa, iloa ja kaikkea hyvää adventtiin ja joulunodotukseen.

    Outi, meilläkin sähköiset vähän boikotissa, vain joulukuuseen kelpuutetaan. Tulen itse aina iloiseksi kun kaupungilla näen kotien ikkunoita ja parvekkeita, joilla palaa oikeita kynttilöitä.

    T, samoin sinne vihreään taloon!

    Kirjailijatar, joskus pitäisi tehdä niin, että asettuu jäätymäisillään olevan veden viereen ja katsoo miten se sen tekee kun jäätyy. Tuntuu, että se tapahtuu aina jotenkin salaa.

    VastaaPoista
  6. Aidon adventtinen tunnelma. Hyasintit ovat parhaimmillaan noin tuoreina, avautuneina joudun itse jo luopumaan niistä, vaikka ne kuulemma menestyvät ulkona pakkasessakin. Kauniisti ovat lasiastiassa.

    Toivottavasti tauti talttuu;)

    VastaaPoista
  7. Katriina, hyasinttien tuoksu on niin voimakas, että muistaakseni jopa jossain sairaalassa on kielletty tuomaan hyasintteja potilaille. Itsekin rakastan niitä juuri näin nuppuisina ja haluan nähdä sekä juuret, että sipulin, siksi tuo lasiastia.
    Kiitos toivotuksesta! Aina sanotaan, että yskä lähtee yskimällä ja nuha nuhimalla, ja jos se on totta niin pitäisi kyllä jo alkaa helpottaa niin perusteellisesti olen nuhinut.

    VastaaPoista
  8. Adventtia sinnekkin, kiitos Pirkko tervehdyksestäsi! Ihanan ihmeellinen tämä blogi-maailma, niin erilaisille maille tieni vie, ja nyt Helsingissä, hieno kaupunki jonne pitäisi pian taas päästä!
    Eija

    VastaaPoista
  9. Norrfrids Eija, tervetuloa blogiini! Helsinki on hieno kaupunki minustakin, ja jotenkin vielä parantunut vuosien varrella.

    VastaaPoista
  10. Kaunista adventti ajan aloitusta sinulle ja paranemista !

    VastaaPoista
  11. Toipumista, lämpöä!! Levollista adventti-iltaa♥

    VastaaPoista
  12. Hannah, kiitos! Lämmin ja levollinen ilta parhaimmillaan, samanlaista toivotan sinulle!

    VastaaPoista
  13. Toipumisia toivottelen minäkin sinne! Ihania tunnelmia ensimmäisestä adventista. Elävät kynttilät ja hyasintit (kivasti muuten kun juuret näkyvät) ovat tosi kauniita!

    VastaaPoista
  14. Dahlia, kiitos toipumistoivotuksista, toipuminen ohjelmassa jo. Hyasintit alkavat näyttää väriä: osoittautuivat vaaleanpunaisksi. Vähän petyin, toivoin ostaneeni valkoisia, vaikka olinkin epäluuloinen saaliini suhteen.

    VastaaPoista