keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Kierrätetty piensiivousEn ole koskaan tehnyt suursiivousta. Luulen ettei moni muukaan nykyään.

Kun lapset olivat pieniä ja koti suuri, opin fuskaamaan.
Jokaiselle päivälle oli oma siivouskohteensa: maanantaina eteinen, tiistaina kylpyhuone ja vessat, keskiviikkona keittiö ja sitärataa.
Harrastin siis kierrätettyä piensiivousta, eikä siinä päivää kohti kovin kauaa mennyt.
Edelleen olen sitä mieltä, että systeemi oli hyvä.

Nyt lapset ovat suuria ja koti pienentynyt.
Edelleenkään en suursiivoa.
Eilen putsasin kynttilänjalat, tänään pääni.
Kävelin siniseksi muuttuneessa iltapäivässä ja katselin jouluvaloja.

4 kommenttia:

 1. Sanoin miehelle illalla, että viikonloppuna meillä täytyy (suur)siivota. Mies katsoi aivan ihmeissään, eikö siis imurointi riitä. Ei nimittäin riitä, sillä äitini on tulossa kylään ja hänen huushollinsa on siivouspäivän alla siistimpi kuin meidän talo siivouspäivän jälkeen. Tuskin tässä kuitenkaan sen kummemmin siivotaan, mutta jos vaikka moppia vähän heiluttaisi edestakaisin. Muuten olisi ihan sama, mutta hänellä alkaa "astma vaivata" heti, jos huomaa, ettei meillä ole siivottu. Sitä (vale)köhimistä ei kukaan jaksa kuunnella. Jos Ajax tuoksuu, niin muorin astmakin voi hyvin. Minun ja tyttären astma voi ihan hyvin hieman siivottomammassakin kodissa :)

  Itse olen kyllä sitä mieltä, että suursiivoukset ovat mennyttä maailmaa. Kun siivoaa joka päivä / viikko vähän, ei tarvitse siivota koskaan paljon.

  VastaaPoista
 2. Alkku
  Ajaxin lisäksi toinen tuoksuvihje: Kuulin jonkun asunnonvälittäjän neuvovan, että ennen näyttöä kannattaa polttaa hiukan hienoksi jauhettua kahvia hellanlevyllä. Vastapaahdetun kahvin tuoksu toimii kuulemma huumeen tavoin antaen vaikutelman täydellisestä idyllistä. Ei tiedä vaikka astmatkin paranisivat.

  VastaaPoista
 3. Hei, noin mä rupeankin tekemään! Tosin en pääse ikinä kunnolla alkuun, kun ensin juoksutan olohuoneesta lelut lastenhuoneeseen, vien sieltä likavaatteet kylppäriin, kylppäristä kuivumassa olleet ulkovaatteet eteiseen eteisetä kahvikupin (!) keittiöön jne. ja kilometrejä kertyy.

  VastaaPoista
 4. Kata
  Se kahvikuppi eteisessä odottelee kiltisti seuraavaa eteisensiivouspäivää.

  VastaaPoista