sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kolme juhlaa



Viikonloppu Saarenmaalla. Kylmää, tuulista, mutta se haittasi vain vähän.

Saimme olla vastaperustetun ortodoksisen nunnaluostarin vihkiäisjuhlassa.
Semmoinen koskettaa, varsinkin kun tietää, että paikka vielä vuosi sitten oli surkea rappiotila.

Illalla hotellissa kahdenkeskeinen luksusillallinen. Mies ja minä, samppanjaakin, ja jälkiruokana juustokakkua, joka oli niin täydellistä, että pelkästään sen takia tahdon takaisin Saarenmaalle.

Suurten vastakohtien päivä? Oikeastaan ei, vaan saman asian kaksi erilaista muotoa.
Kotona sitten kolmaskin juhla: löydän pakastimesta muutaman karjalanpiirakan, sulatan ne leivänpaahtimessa ja juhlin paluuta arkeen.

9 kommenttia:

  1. Hienoa että olitte juhlassa. Minä vasta suunnittelen matkaa. Ajattelin tiedustella josko apua joskus tarvitsevat. -leeena

    VastaaPoista
  2. Leena
    Uskon, että kaikki apu varmaan tervetullutta. Jos oikein ymmärsin, voivat myös majoittaa vierailijoita ja talkooapua. Kiva, että sinullakin suunnitteilla matka sinne.

    VastaaPoista
  3. Kun saa todella hyvän aterian, jonka vielä jälkiruoka kruunaa, voi spontaanisti huudahtaa: taivaallista!

    VastaaPoista
  4. Teillä on ollut hienoja hetkiä ja Saarenmaa on niin kaunis.

    Meillä oli kanssa vähän vähän vastaavanlainen viikonloppu. Lauantaina kävimme miehen kanssa Troitse Sergijevin luostarissa ja sunnuntaina vietimme shampanjabrussia ystäväperheiden kera.

    VastaaPoista
  5. Rita
    Ehkä kirjaimellisestikin taivaallista.

    Jaana
    Elämän kaunista raidallisuutta.

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa hyvältä! Olen aina onnellinen, kun rappiolla olleita paikkoja kunnostetaan, kun joku paikka saa sielun ja elämän. Olen vain kerran ollut Saarenmaalla. Jäi mieleen saaren eteläkärki, upea majakka ja kaikki ne kivet ja simpukat.

    VastaaPoista
  7. Kirjailijatar
    Minustakin vanhan kunnostus on tärkeää ja hienoa, varsinkin kun se tehdään kauniisti ja vanhaa kunnioittaen. Näin näytti tapahtuneen vastaperustetussa luostarissa, mutta ikävä kyllä Saarenmaalla näkyi myös paljon rumaa rakentamista, varsinkin uudet talot olivat usein aika surullista katsottavaa.

    VastaaPoista
  8. Voi mitä heinoja juhlia! Ortodoksinen nunnaluostari kuulostaa kauniilta.

    VastaaPoista
  9. Satu
    Meillä on Suomessakin ortodoksinen nunnaluostari, Lintula Heinävedellä. Kaunis, hiljainen paikka, jossa moni sanoo saavansa palasensa kohdalleen. Toivottavasti Saarenmaan luostarista tulee samanlainen paikka.

    VastaaPoista