tiistai 18. tammikuuta 2011

Rakennan tilaa uudellePehmeästi pysähdyksissä.
Katselen ja kuuntelen. Varastoissani.
Rakennan uusia.
Opettelen itseäni, raivaan, perkaan, tarkkailen kasvaako uutta.

10 kommenttia:

 1. Pehmyt opetteleva seisahdus kuulostaa hyvältä. Voisi olla itsellekin parhaaksi. SItä raivaamista itsessäni olen tehnyt ja antoisaksi todennut. Sisäinen puhdistus kirvoittaa uusien versojen kasvua. Vaatii ajan ottamista ahnaasti vain itselle, jotta pääsee kuulemaan. Olen nauttinut yksinolohetkistä kun koti aamulla tyhjenee. On aikaa katsella ja kuuleekin.
  Antoisaa perkaamista sinulle!

  VastaaPoista
 2. Seesteiset kuvat lupaavat hyvää. Kun omaan päähän saa raivattua tarpeeksi tyhjää tilaa, niin jotain uutta puhkeaa varmasti esiin.

  VastaaPoista
 3. Tinttarus, konkreettisesti lähdin putsaamaan valokuva-arkistoa, mutta pää lähti mukaan.

  Sarppu, tarvitseminen on kai juuri se motiivi, jolla homma käynnistyy.

  Katriina, pään tyhjällä tilalla on vaan taipumus täyttyä nopeasti uudelleen. Täytyy olla skarppina ettei täyty millä tahansa.

  VastaaPoista
 4. Minä täällä vähän jälkijättöisesti noista silitysasioista vielä... Olen aina vastustanut silittämistä "turhana" ja omistan melkein pelkästään siliäviä vaatteita, en ainuttakaan valkoista paitapuseroa (eivät sopisi tyyliinkään). Mutta nyt olen allergikkona huomannut sellaisen jutun, että silitetyissä vuodevaatteissa olen vähemmän tukkoinen kuin silittämättömissä. Siis ihan selvästi vähemmän, tämä havainto on ollut suorastaan mullistava, koska se parantaa elämänlaatua ihan tuntuvasti.

  Toiset kyllä nauttivat silittämisestä, mm. äitini (vaikka väittäisi joskus toista). Se on kai jotenkin meditatiivista puuhaa hänelle.

  (Nyt hoksasin, että joku voi olla ihan järkyttynyt siitä, ettei meillä aikaisemmin silitetty lakanoita. Mutta ei kai nyt ihan kaikilla muillakaan..?)

  VastaaPoista
 5. Lumikko, muistaakseni jopa allergialiitto tms. suosittelee lakanoiden silitystä tai mankelointia, mutta aika harva kai enää sitäkään harrastaa, vielä harvempi järkyttyy silittämättömyydestä.
  Melkein nolona (miksiköhän?) tunnustan, että meiltä lähtevät lakanat pesulaan ja tulevat takaisin puhtaina ja mankeloituina.

  VastaaPoista
 6. Ei meilläkään silitetä, siis niitä lakanoita...

  Mutta piti sanomani, että hiljaisuudesta versoaa yleensä jotain uutta. Kun antaa itselleen aikaa. Minä en useinkaan malta, ei ole aikaa antaa itselleen aikaa....se on muuten dilemma. Tajusin sen juuri nyt. Pitää kirjoittaa itselleenkin ylös :)

  VastaaPoista
 7. Olen Pirkko ihan vakavasti harkinnut tuota lakanoiden pesulaan viemistä juuri tuon mankelointipalvelun takia, minkäköhän hintaista lystiä se on..?

  VastaaPoista
 8. Kirjailijatar, toivottavasti kirjoititkin! Tajuttujen asioiden ylöskirjoittaminen toimii kummasti. Jotain selviää, muuttuu todemmaksi, alkaa joskus toimia konkreettisesti.
  Aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Lumikko, olemme kokeilleet muutamaa eri pesulaa ja huomanneet, että hinnat ja työn laatu vaihtelevat suuresti, pääsääntöisesti niin, että mitä halvempi hinta, sitä oudompi lopputulos. Nyt sitten mainostan Lindströmiä: tekevät hyvää työtä kohtuuhinnoilla. En pysty suoralta kädeltä sanomaan hintoja, lähetämme sinne keskenään kovinkin erikokoisia pyykkimääriä, ja en ole tullut katsoneeksi paljonko esim. yhden pussilakanan hoito maksaa.

  VastaaPoista