keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Hög mysfaktorMys, sanotaan Ruotsissa, ja usein sanotaankin.
Mys on leppoisaa kodikkuutta, oleskelua sohvannurkassa villasukat jalassa, lueskelua, kynttilänvaloa, teetä ja kissanpaijaamista. Ihania asioita jokaikinen.

Mys on kuitenkin joutunut myös toisenlaisiin systeemeihin.
Kun ruotsalainen haluaa myydä jotain, se näyttää yhä useammin tapahtuvan niin, että myynnin kohteella mainitaan olevan hög mysfaktor, siis korkea kodikkuus- tai leppoisuustekijä.
Tässä kohtaa aina virnistän vinosti.

Eilen oivalsin, että kannattaisi virnistää vähän vähemmän.
Omassa Hufvudstadsbladetissamme myytiin asuntoa, jossa on yllättäen hög mysfaktor.
Tämänpäiväinen Hufvudstadsbladet esittelee keskutakirjaston voittajaehdokkaita mainiten, että yhdessä rakennuksista on mysfaktor.

Kodikkuus, levollisuus, sen enempää kuin onni ja rakkauskaan eivät voi olla ostettavissa.
Niitä meille kuitenkin kaupataan. Milloin minkäkin faktorin avulla.

7 kommenttia:

 1. Niinhän se on, onni ja terveys eivät ole ostettavissa.:)

  VastaaPoista
 2. Irmastiina
  Unohdinkin mainita terveyden. Ostettavissa ei todella sekään.

  VastaaPoista
 3. Kaupallista kodikkuutta - jo sanapari kätkee itseensä sisäisen ristiriidan. Mutta kaikkensa kauppiaat yrittävät. Kiinteistönvälittäjä kuulemma saattavat suihkuttaa esittelemäänsä asuntoon pullantuoksua kodinomaista tunnelmaa luomaan!

  VastaaPoista
 4. Niinpä niin, meillehän yritetään maalailla jos jonninmoisia mielikuvia rakkaudesta, onnesta, hyvinvoinnista ja menestyksestä markkinoitavan tuotteen kylkiäisenä. Kovin on valheellista..
  Erityisen raivostuttavaa on, miten lapsia ja nuoria hyödynnetään, suorastaan hyväksikäytetään tarpeiden ruokkimisessa ja mielikuvien muokkaamisessa.

  VastaaPoista
 5. Ina
  Ristiriita siinäkin kun korkea ja levollisuus kohtaavat. Ainakin itse liitän levolliseen kodikkuuteen nimenomaan suuren ja korkean vastakohdat.

  VastaaPoista
 6. Mielikuvia tuputetaan kaikilla suunnilla. Joku pohti japanilaisen mekkokirja kuvitusta, joka viestitti, että ompelemalla nämä mekot, saat seestisen elämän. Kauhean skarppina pitää olla itse, ettei lankea loveen ja pety.

  VastaaPoista
 7. Hannah
  Lopultakin aika harva todella ratkaisevan tärkeä asia on ostettavissa. Sitten on tietenkin paljonkin tärkeää, jota voi ostaa. Toivottavasti lasten mediakasvatukseen kuuluu opetusta siitä mitä voi ostaa, mitä taas ei ostamalla saa.

  Morso
  Skarppina siksikin, että meihin vaikutetaan tiedostamattomalla tasolla. Huomaan itse miten jotkut jutut tarttuvatja alkavat vaikuttaa, vaikkei tiedä joutuneensa tekemisiin niiden kanssa.

  VastaaPoista