maanantai 30. huhtikuuta 2012

Stressaavan jämpti putsiMeillä on nyt niin siistiä että huh!
Mies pesi ikkunat ja parvekelasit ja jynssäsi parvekkeiden lattiat. Minä imuroin ja pyyhin ja puleerasin.
Kukat pääsivät suihkuun, ja osa talven yli pärjänneistä mårbackoista  tummansinisten orvokkien kavereiksi etelänpuoleisen parvekkeen terrakottaruukkuihin. Varjoisammalla parvekkeella kukkivat vielä helmihyasintit ja pienet pääsiäisliljat.

Kuljen melkein varpaillani ja katson murhaavasti lattialle eksyneitä leivänmuruja.
Jämptissä putsissa oleva idylli vähän stressaa. Uudet pölyt laskeutuvat ja elämä jättää jälkensä.
Ihmiselle ei ehkä ole hyväksi liika siisteys täydellisyydestä puhumattakaan.

6 kommenttia:

 1. Siisteys hyvä, stressittömyys parempi ;)
  Mutta jos liika siisteys stressaa, niin liika epäsiisteys se vasta stressaakin. Kohtuus kaikessa!

  VastaaPoista
 2. Siisteys on jees, mutta liiallinen "ihan kaikki paikallaan"-järjestys stressaa ainakin minua. Onni on, että kukin meistä voi elää omalla tyylillään. Eiks vaan. Siivotusta kodista toki tulee aina hyvä mieli, erityisen hyvä mieli tulee keväällä puhtaista ikkunoista!

  VastaaPoista
 3. Kun tulin lapsena koulusta kotiin, meillä oli aina tuuletus päällä. Milloin sohvatyynyt, milloin matot. Minusta tuntui, että meillä siivottiin aina. Itse olen ottanut vähän rennommin.

  VastaaPoista
 4. Ikkunoiden pesu on meillä tekemättä. Se onkin tänä vuonna muiden hommaa. En edes yritä kivuta katonrajaan.
  Siivoustahtini on hieman hidastunut, siivon vähän kerrassaan ja mielialan mukaan. Eli joka paikassa ei ole yhtä aikaa siistiä. Olen jotenkin jo tottunut tähän rentoiluun.

  VastaaPoista
 5. On ihana tunne, kun kaikki on siivottu ja saa tulosta ihailla. Minun siivooukset on jo sitä, että silloin siivoan kun jaksan, ei enään erillisiä siivouspäiviä vaan olotilan mukaan. En enään edes stressaa sentakia etten kaikkea jaksa.

  VastaaPoista
 6. Ina
  Kyllä. Kohtuus on hyvä sana. Myös se, mitä se edustaa on hyvää, mutta vaikeasti löydettävissä ihan samoin kuin tyytyväisyys.

  Päivi
  Puhtaat ikkunat toivat ainakin meille kevään sisälle asti.
  Ja ihan totta: asiat voi tehdä niin monella tavalla oikein.

  Aikku
  Jos nyt aikuisilta lapsiltamme kysyttäisiin, hekin varmaan sanoisivat, että meillä siivottiin aina. Suuri perheemme asui niin suuressa talossa, että sen siivoaminen muuten kuin pienissä osissa olisi ollut mahdotonta. Mentiin siis tyylillä: tänään tämä huone, huomenna tuo.

  Arleena
  Meillä ikkunat pesee mies koska ne ovat niin hankalasti avattavat, etten pärjää niiden kanssa yksin. Aikaisemmassa asunnossa hän kirjaimellisesti kiipeili kattojen rajassa.
  Asumme nykyisin sen verran pienessä kodissa, että tavallinen viikkosiivous hoituu kerralla ja nopeasti, mutta esim. kaappien ja kirjahyllyjen siivouksessa harrastan systeemiä- vähän kerrallaan.

  Mummeli
  Mikä tahansa työ sujuu parhaiten kun voi sen tehdä silloin kun tekee mieli tehdä. Silloin voi nauttia työn tekemisestä yhtä paljon kuin lopputuloksesta. On ihanaa kun ei tarvitse stressata siitä, mitä ei jaksa tehdä juuri silloin.

  VastaaPoista