sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

En osaa aamiaistaEn osaa syödä aamiaista.
Tahtoisin oppia. Siksikin, että aamiainen on niin kaunis sana.

Mies osaa.
Syö sujuvasti joka aamu kaksi kananmunaa, kourallisen saksanpähkinöitä ja itse sekoittamansa teräsmiespirtelön, joka näyttää niin kamalalta, etten suostu edes maistamaan.

En siis osaa.
Kahvia ja bulgarianjugurttia ei kai voi sanoa aamiaiseksi.

Matkoilla sitten aina sama ihme: äkkiä ei ole konsti eikä toinenkaan kun nautin croisantit ja juustot, rapeaksi paistetut, mausteiset pikkumakkarat, tomaatit, päärynät. Yleensä vain hotelliaamiaisten kahvi jää kakkoseksi kotikahviini verrattuna.

Jostain syystä tuntuu siltä, että jos joskus vielä opin syömään aamiaista kotonakin, se kuuluisi syödä keltaiselta lautaselta.

11 kommenttia:

 1. Voi, olisiko olemassa teräsnainenpirtelöä? Sille olisi aika ajoin käyttöä!

  VastaaPoista
 2. Minä ulkomailla aamiaisella juon vain teetä...kahvi yleensä niin pahan makuista...:)

  VastaaPoista
 3. Periaatteessa minun pitäisi tykätä kahvista nimenomaan ulkomailla, koska kahvi siellä useimmiten taitaa olla tummapaahtoisempaa kuin Suomessa, ja kotonakin juon vain tummapaahtoista. Jotenkin vaan hotellien aamukahvit ovat melkein aina pettymys.

  VastaaPoista
 4. Onko sinulla Nespresso-kone kotona? Ajattelin noista kapseleista. Tekisi hirveästi mieli hankkia sellainen, vaikka niitä kapseleita ei täältä vielä saakaan. Tykkään myös tummasta kahvista, mutta mies haluaa vaaleaa Presidenttiä, joten kohta on omat kahvit.

  Minusta aamiainen on päivän paras ateria:)

  VastaaPoista
 5. On, ja on ollut jo aika monta vuotta. Kapselit saa kätevästi joko netistä tai maksuttomasta ympärivuorokautisesta puhelinpalvelusta.
  Helsingin Stockmann avasi toukokuussa nespresso-osaston, mutta kapseleita ei sielläkään myydä. Kuulin juuri, että syksyllä Helsinkiin avataan oikea Nespressoliike, josta sitten saa kapselitkin.

  VastaaPoista
 6. Minä syön vaihtelevasti aamiaista. Yleensä syön jogurtin ja mysliä, mutta joskus jätän koko jutun väliin ja joskus keitän kahvit ja teen ihan voileipiä. Mutta en minä sen enempää jaksa syödä. Mutta hotelleissa ihan sama juttu kuin sinulla: voisin vaan syödä ja syödä...se on niin kivaa, kun joku on laittanut vaikka mitä tarjolle :)

  VastaaPoista
 7. Kirjailijatar
  Hotelliaamiaisessa ehkä sekin, että tulee jotenkin hoivatuksi.

  VastaaPoista
 8. Matkoilla ja hotellissa yöpyessä aamiainen on eräs merkittävä asia! Kotonakin olen perso aamiaiselle, aamupuurolle voisilmän kera. Nyt olen jo pitempään yrittänyt hillitä aamusyöntini määrää. Ruokahalu on kyllä ihana asia...

  VastaaPoista
 9. Rita
  Ruoka myös on ihana asia, sen arvoinen, että sen voi tarjota itselleen kauniisti ja nauttia sitä arvostaen. Minä en ehkä vaan ole aamuisin tarpeeksi hereillä tehdäkseni niin.

  VastaaPoista