tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kesä yllättiEilen, illalla kymmeneltä, huomasin että on kesä.

Olen kyllä tiennyt että kesä on tullut, olen suorittanut kesää tehden kesään kuuluvia asioita, istunut rantakahviloissa, katsellut kaikkea mikä kukkii, käynyt jo sielläkin, missä aurinko paistaa kuumasti ja korkealta. Samalla olen jotenkin pelännyt, että tämä kesä menee ohi niin etten ehdi siihen mukaan.

Eilen kesä yllätti kun sitä vähiten odotin.
Kävelin kotiin Helsingin keskustassa. Ilma oli pehmeästi viileä, kadut autiot, kahvilat sulkivat oviaan ja minä vaan kävelin ja tiesin, että tässä on kesä.
Se tuntui valtavan hyvältä.

13 kommenttia:

 1. Irmastiina
  Taisin sittenkin ehtiä mukaan.
  Siis nautitaan, eikä se ole ilmoista kiinni.

  VastaaPoista
 2. Minä tunnistan tuon tunteen. Ja yleensä se valtaa mielen juuri silloin, kun kävelee yksin jossain. On jotenkin läsnä siinä kaikessa...vaikea selittää. Sitä tunnetta ei ole vielä tänä kesänä ehtinyt tulla, mutta hiki tuli tänään. Aika kivaa.

  VastaaPoista
 3. Kirjailijatar
  Osa tuosta saattaa olla sitäkin, että kun kävelee yksin, huomaa huomaamattaan jotain, jonka ennen on kokenut hyvällä tavalla, ja se vanha kokemus avaa lukkoja uuteen. Luulen, että minulle kävi eilen juuri niin. ja uskon, että se hiki on hyvä kokemus.

  VastaaPoista
 4. Nautin ajatuksesta, että saan kokea uudelleen alkukesän kun torstaina tullaan kesälomalle Suomeen. Moskovan kesä on jo pitkällä, täällä juhannusruusujen kukintakin on melkein ohi ja omenapuissa pienet raakileet. Ikään kuin palaisi vähän ajassa taaksepäin.

  VastaaPoista
 5. Tunnen tuon olotilan - hetkessä läsnäolon, kun ei ole liikaa häiriöitä. Minä olen vasta nyt lähdössä töistä kotiin, joten kokematta ja läsnäolotta jäi taas kerran Helsinki-päivä :(

  VastaaPoista
 6. Jaana
  Minäkin olen harrastanut tuota jonkin ihanan kahteen kertaan kokemista. Jo muutamana peräkkäisenä vuotena olemme ajoittaneet vierailun anopin luo pohjoiseen siten, että saamme nähdä lehtien puhkeamisen koivuihin uudelleen silloin kun se etelässä on jo ohi.

  Päivi
  Käväisin Esplanadin ympäristössä, ja hulina oli kohtalainen. En usko, että jäit vaille mitään kovin olennaista. Itseäni ilahduttivat ja huvittivat eniten hattuparaatin tädit, jotka paraatinsa jälkeen olivat hajaantuneet kuka minnekin terassille tai muuten vaan promeneeraamaan.

  VastaaPoista
 7. Varmaan olikin ihana tunne, kun sielussa soi, nyt on kesä!

  VastaaPoista
 8. Mummeli
  Niinpä! Sielun soiminen onkin hyvä kuvaus.

  VastaaPoista
 9. Parasta onkin juuri tuo yllätyksellisyys!

  VastaaPoista
 10. Rita
  Kesä ei todellakaan tule almanakan mukaan, ei välttämättä edes sään.

  VastaaPoista
 11. joskus juuri yllätys on kaikkein parhain.
  Uskon, että ihminen juuri siinä hetkessä, kun tajuaa, että on valmis ottamaan asiat tai hetket vastaan, tavalla tai toisella on kaikkein tyytyväisin.

  kesä yllätti sinut, kun olit avoimena sen vastaanottamaan.
  Ihanaa kesää :)

  VastaaPoista
 12. Terveisin m
  Ihanaa hyvien yllätysten kesää sinullekin!

  VastaaPoista