tiistai 18. syyskuuta 2012

Kuulkaapas nyt pikkurouvaNaista kuunnellaan eritavalla kuin miestä. Usein huonommin tai ei ollenkaan. Tämä kuulemma koskee jo pienten tyttöjen kuulluksitulemista.

Henkilökohtainen pohjanoteeraukseni taisi olla autokorjaamossa kuulemani- Kuulkaapas nyt pikkurouva. Myös lukuisten remonttiemme yhteydessä olen joutunut kuulemaan samansuuntaisia kommentteja, eikä kyse läheskään aina ole ollut ammattitaidottomuudestani tai muusta ilmeisestä hölmöilystäni.

Olen huvitellut useissakin tilanteissa seuraamalla systeemiä, joka menee niin, että nainen sanoo jonkun mielipiteen tai ehdotuksen, ja paikallaolevat miehet jyräävät sen mahdottomana, jopa naurettavana. Sitten kuluu hetki, ja pian joku miehistä sanoo täsmälleen saman mitä jyrätty nainen hetki sitten, ja nyt mieskööri nyökyttelee yksimielisenä ja toteaa- Olipa hyvä ehdotus.
Se, joka kiekuu on aina kukko.

10 kommenttia:

 1. Näin se just menee. Kun olin valitsemassa ensimmäistä työsuhdeautoani ja mieheni sattui olemaan mukana, niin autokauppias kävi koko keskustelun - auton väriä lukuunottatta - mieheni kanssa minun ohitseni. Ja töissä oli juuri näin: tärkeintä ei ollut idean sisältö vaan se KUKA sen esitti.

  VastaaPoista
 2. Ina
  Olisi hupaisaa jos ei olisi niin surullista.

  VastaaPoista
 3. Mulla onneksi on myös toisenlaisia kokemuksia. Olen onnistunut omalla toiminnallani saamaan tietyissä asioissa itselleni sekä itseluottamusta että luottoa vastapuolilta. En silti kiistä havaintoasi, noinkin usein tapahtuu - valitettavasti.

  VastaaPoista
 4. Morso
  Onneksi niin, ja onneksi voi omalla toiminnallaan vaikuttaa. Ainakin joskus.

  VastaaPoista
 5. Uh, olin eilen ensimmäisellä sukupuolentutkimuksen luennolla, joten tulen tästä aiheesta kuulemaan lähiaikoina paljon. Onneksi en ole itse törmännyt tytöttelyyn tai pikkurouvitteluun. Menisi ehkä hermot sellaiseen.

  VastaaPoista
 6. Kirsikka
  Aiheesta riittä luennoitavaa!

  Miten ihmeessä olet onnistunut välttymään tytöttelyt ja rouvittelut?

  VastaaPoista
 7. Voi, tuo on niin totta, että alkaa kuumottaa! Juurikin noin se aina menee. Tuli mieleen hiukan asian vierestä, kun muutama vuosi sitten vaihdoin pihassa autoon renkaita ex-miehen ja ex-appiukon jutellessa vieressä. Siitä pyöräili ohi pappa, joka huusi, että no joo, onhan se hyvä että nainenkin oppii vaihtamaan autoon renkaat. Minä sanoin takaisin, että on se hyvä taito miehenkin oppia. Ei kai ne taidot kikkelin mukana kasva?

  VastaaPoista
 8. Hannamari
  Pakko tunnustaa etten osaa vaihtaa renkaita.

  Muutaman kerran olen taskuparkkeerausta tehdessäni huomannut, miten innokkaita varsinkin vanhemmat miehet ovat "auttamaan" antamalla neuvoja kadunreunalla viittilöiden, vaikka en tunnusta olleeni avun tarpeessa. En jaksa uskoa, että "auttavat" yhtä innokkaasti miehiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko minäkään! Tätähän voisi joskus itse koettaa, mennä viittilöimään jollekin miehenköriläälle. Voisi tarkkailla että käykö testosteronin päälle!

   Joskus nuorempana päätin että opettelen sen renkaiden vaihdon, jos joskus käy kalpaten tien päällä yksin ajellessa. Se on kivaa ja helppoa. En usko että jokainen mieskään osaa vaihtaa, eikä jokainen nainen tule opetelleeksi, kun mies tai korjaamo vaihtaa. Mutta se onkin tahdosta ja juuri näistä tavoista kiinni, ei alushousujen sisällöstä:)

   Poista
  2. Hannamari
   Pitäisikin kokeilla jollekin urokselle viittilöimistä.

   Poista